Wijn-spijs arrangement

Ben je op zoek naar een heerlijk wijn-spijs arrangement? Dan ben je bij Brasserie de Poort aan het juiste adres. Wij bieden een wijn-spijs arrangement waarbij u maar liefst vijf soorten wijn proeft. Bij iedere wijn zit een complementair gerecht. De smaken van de wijn en de hapjes (de spijs) zijn op elkaar afgestemd qua smaak en hoeveelheid.

Reserveren

Instagram social Facebook social

Zo kan je wijn proeven

Ons wijn-spijs arrangement is geschikt voor iedere wijndrinker, met veel of weinig voorkennis.Zo zijn er een aantal stappen die je kan doen, voor je de wijn proeft, om de smaakbeleving te optimaliseren:

  1. Observeer de kleur van de wijn. Over het algemeen kan men stellen dat een lichtere wijn, ook lichter van smaak is.
  2. Geur is een belangrijk onderdeel van smaak. Om de aroma’s van de wijn vrij te laten komen, kan je de wijn voorzichtig ‘wervelen’. Dit doe je door het glas licht rond te draaien en te laten schommelen in het glas. 
  3. Ruik vervolgens goed aan de wijn, door je neus een beetje in het glas te houden. Een echte kenner, herkent de druif. Wellicht kunt u dit zelf ook?
  4. De laatste stap is het leukst: neem een slok. Maar, laat de wijn even in je mond cirkelen, voor je hem doorslikt. Zo kan je de smaak goed observeren en vervolgens bespreken met uw tafelgenoten.

Ben je nieuwsgierig naar onze uitgebreide wijnkaart? Neem dan gerust een kijkje op onze drankenkaart en ontdek nog meer verfijnde wijnen die je kunt toevoegen aan je wijn-spijs ervaring.

Bijpassende gerechten

Bij een wijn-spijs arrangement horen natuurlijk bijpassende gerechten. Net als de wijnen kunnen wij je niet precies vertellen wat je krijgt: dit wisselt per seizoen. Wel houden we rekening met uw allergieën en persoonlijke smaak. Geef het aan ons door als er iets is waar wij op dienen te letten. Alle gerechten zijn perfect in combinatie met de wijnen. 

bierproeverij of bier spijs of high beer. Foto van texels skuumkoppe 0.0 van de socials van brasserie de poort, lekker eten in de buurt

Bier spijs

Heb je liever bier? Speciaal voor de bierdrinkers hebben we ook een bier-spijs arrangement. Je proeft vijf verschillende soorten bieren. Ook bij dat arrangement krijg je verschillende bijpassende gerechten.

Contact

Neem contact met ons op als je een high wine, high beer of high tea arrangement wilt. Je kunt ook op onderstaande knop klikken om direct een tafel te reserveren. Wees er snel bij voordat we geen plaats meer hebben!

Kom gezellig langs

Reserveer nu

    Reserveert u voor vanavond? Geef dan voor 17:00 uw reservering door. Mocht u na die tijd willen reserveren voor dezelfde dag, bel ons dan even (0313-235000) om zeker te weten dat er nog plek is.