Wijnproeverij

Stap binnen in de wereld van verfijnde wijnen met ons exclusieve wijnproeverij arrangement. Naast onze populaire High Tea en bier-spijs arrangementen, nodigen we je uit om te genieten van een unieke ervaring waarbij je maar liefst vijf verschillende wijnen kunt proeven, elk zorgvuldig geselecteerd om te complementeren met bijpassende gerechten.

Reserveren

Instagram social Facebook social

Zo kan je wijn proeven

Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen voordat je de wijn proeft, om de smaakbeleving te verbeteren:

  1. Begin met het observeren van de kleur van de wijn. Over het algemeen geldt dat een lichtere wijn ook een lichtere smaak heeft.
  2. Geur speelt een essentiële rol bij het proeven van wijn. Om de aroma’s van de wijn vrij te laten komen, kun je het glas voorzichtig ‘walsen’. Draai het glas lichtjes rond en laat de wijn zachtjes bewegen in het glas.
  3. Ruik vervolgens goed aan de wijn door je neus voorzichtig in het glas te plaatsen. Een ervaren wijnkenner kan de druivensoort herkennen. Misschien kun je dit zelf ook?
  4. De laatste stap is het leukst: neem een slok. Maar laat de wijn even rondgaan in je mond voordat je hem doorslikt. Op deze manier kun je de smaak goed waarnemen en vervolgens bespreken met je tafelgenoten.

Ben je benieuwd naar onze uitgebreide wijnkaart? Neem dan gerust een kijkje op onze drankenkaart en ontdek nog meer verfijnde wijnen die je kunt toevoegen aan je wijn-spijs ervaring.

Bijpassende gerechten

Ieder seizoen komen er nieuwe interessante wijnen op de kaart te staan. Daar horen natuurlijk passende spijzen bij. Onze ervaren sommeliers hebben met passie vijf diverse wijnen samengesteld, variërend van sprankelende witte wijnen tot rijk en volle rode variëteiten. Elk glas onthult zijn eigen unieke smaakpalet en biedt een meeslepende reis door de wereld van wijnen, die je zintuigen zal prikkelen en je smaakpapillen zal verwennen. De gerechten sluiten hier perfect op aan, om iedere keer weer jouw smaak te prikkelen.

bier spijs arrangement bij brasserie de poort, een assortiment van affligem biertjes en bijpassende spijs. Ook wel bierproeverij of high beer.

Bier spijs

Ben je een echte bierliefhebber? Niet getreurd, boek dan een heerlijke bierproeverij! Daar proeft je vijf verschillende wijnen, wederom met passende gerechten gecombineerd.

Contact

Waar wacht je nog op? Reserveer vandaag nog ons betoverende wijnproeverij arrangement voor lunch of diner en laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van onze wijnen en gerechten. Proost op goede wijn, lekker eten en onvergetelijke herinneringen!

Kom gezellig langs

Reserveer nu

'

    Reserveert u voor vanavond? Geef dan voor 17:00 uw reservering door. Mocht u na die tijd willen reserveren voor dezelfde dag, bel ons dan even (0313-235000) om zeker te weten dat er nog plek is.

    '