Brasserie de Poort

Dagje uit Doesburg

Een uitstapje naar Doesburg? Dat kan! Een dagje Doesburg inplannen is dan ook zeer interessant. Zo kun je bijvoorbeeld een GPS-puzzeltocht combineren met je fietstocht door de mooie oude binnenstad van deze Hanzestad.

RESERVEREN

Instagram social Facebook social

Even ontspannen

Dagje uit in Doesburg: Hanzestad

Doesburg, een van de zeven Hanzesteden, ligt aan de IJssel in de provincie Gelderland. Er zijn ongeveer 150 beschermde monumenten in de stad, en het middeleeuwse stratenplan is nog bijna volledig intact. Doesburg kreeg stadsrechten in 1237, 60 jaar eerder dan Amsterdam! Het diende enige tijd een belangrijke economische en bestuurlijke functie. De stad kreeg in 1974 het predicaat “beschermd stadsgezicht”. Doordat het een vestingstad was, duurde de uitbreiding erg lang. Misschien is het daardoor zo gebleven. Maar de charme van de stad komt rechtstreeks voort uit de kleine omvang. Lees hier meer tips over wat te doen in Doesburg.

Uit eten Dieren
gezellig terras doesburg

Fietsen naar Doesburg

Fietstocht vanaf veluwetransferium Posbank

Kom aan met de fiets en laat hem achter bij de Brasserie de Poort waar je een kopje koffie kunt drinken. Laat de fiets nog even staan en gebruik vervolgens de GPS puzzeltocht om door het centrum te lopen. Zo ontdek je het centrum op een erg leuke manier! Na afloop kun je vanzelfsprekend genieten van een heerlijke maaltijd wederom weer bij Brasserie de Poort. Meer weten over de lunch, diner en borrel mogelijkheden? Bekijk gerust onze menukaart voor meer informatie.

Doesburg centrum verkennen

Een dagje uit in Doesburg naar het Binnenste Buiten evenement

Het Doesburgse Binnenste Buiten vindt plaats in juli. Het jaarlijkse evenement met straattheater, muziek, dans en andere activiteiten zorgt voor de hele dag drukte in de binnenstad van Doesburg.

Verder zijn er veel verschillende leuke winkels in de stad. Wil je weten welke winkels Doesburg te bieden heeft? Klik dan hier voor een overzicht van alle winkels.

Uit eten Dieren home

Bereikbaarheid voor een dagje uit in Doesburg

Met het openbaar vervoer is Doesburg bereikbaar met lijn 26, 27 of 29 vanaf de stations Dieren, Doetinchem of Arnhem. De bushalte Meipoort is de meest praktische afslag die u vervolgens kunt nemen. U kunt er ook zelf naartoe rijden. Er zijn verschillende betaalde parkeergelegenheden en parkeerplaatsen in het centrum. De Bleek is een gratis parkeerterrein vlakbij het centrum. Maar het is ook de moeite waard om met de fiets, e-bike, of veluwe scooter van veluwetransferium Posbank te reizen!

Kom gezellig langs voor een hapje

Reserveer nu een plekje

'

    Reserveert u voor vanavond? Geef dan voor 17:00 uw reservering door. Mocht u na die tijd willen reserveren voor dezelfde dag, bel ons dan even (0313-235000) om zeker te weten dat er nog plek is.

    '