Brasserie De Poort

In de buurt

Of je uit de buurt komt of lekker op bezoek bent, je wil natuurlijk het beste uit je verblijf halen. Hieronder hebben we een leuke opsomming gemaakt van onze favoriete plekjes in- en rondom Doesburg. Zo zie je in een oogopslag wat je kunt doen in de buurt.

Instagram social Facebook social

So much to do in de buurt

Ze noemen Doesburg niet voor niets het oplaadpunt voor levensgenieters. Dat komt omdat er om elke hoek wel weer nieuwe bezienswaardigheden, leuke tripjes of gezellige brasserietjes te vinden zijn. 

koffie bij brasserie de poort - in de buurt

Doesburg en omgeving

Onze top tips voor jouw bezoek

 1. Het Lalique museum

  Houd je van kunst en cultuur in de buurt. Dan is het Lalique museum een must-see. Gelegen in het centrum van Doesburg in twee rijksmonumentale panden. In het museum bevinden zich 30 galerieën met verschillende kunstvormen. Ook worden er regelmatig tijdelijke exclusieve exposities of gehouden. Meer weten over wat het wereldberoemde glas- en juwelen museum te bieden heeft? Bekijk dan hier de link. 

 2. De historische panden in de stad

  De uit rijkdom verworven panden zoals De waag, het Arsenaal en de Commanderij spreken direct tot de verbeelding hoe rijke burgers en kooplieden destijds samen kwamen. Ze noemen het ook wel de schatkamers van Gelderland. Nu biedt het ruimte voor originele winkeltjes waar je zeker een bezoek aan gebracht moet hebben. Nu al enthousiast geworden? Hier vind je foto’s en een interessant bestemmingsplan.

 3. Traditionele winkels en boetiekjes

  Een prachtige variëteit aan winkels en traditionele boetiekjes, dat omschrijft het karakteristieke centrum op shopping-gebied in de buurt. Je vindt er bijzondere en tevens gespecialiseerde winkels zoals ‘t Rupsje, chocolaterie Alberdeco, maar juist ook de wat bekendere ketens als Blokker en Hema. Op zoek naar meer winkel inspiratie vind je op deze pagina.

   

 4. De best bewaarde vesting van Nederland

  Niet alleen in het centrum is veel moois te vinden, juist ook er buiten. De hoge en lage linie vind je direct om het centrum van Doesburg heen en is op loopafstand te bereiken. In 1700 oorspronkelijk ontworpen door Willem III. De bouw heeft wel 30 jaar geduurd en de linies zijn nooit daadwerkelijk in gebruik geweest. Daarom misschien ook wel de best bewaarde verdedigingswerken van Nederland. Je kunt er heerlijk en eindeloos wandelen door natuur en cultuur. Zo verbinden de paden de prachtige binnenstad met de landelijke omgeving. Een onmisbaar en waardevol deel van de geschiedenis, zo in de buurt.

brasserie de poort in de buurt

Toe aan een lekkere kop koffie of thee

We hebben hier slechts een greep uit de bezienswaardigheden belicht. Onze bekende Hanzestad biedt nog veel meer pracht, maar we begrijpen dat je door al het bezien, wandelen of fietsen wellicht al vermoeide benen hebt gekregen of toe bent aan een lekkere kop koffie. Kom dan zeker bij ons langs.

 

Je vindt Brasserie de Poort op Markt 13 in Doesburg, tot snel!

Kom gezellig langs voor een hapje

Reserveer nu een plekje

'

  Reserveert u voor vanavond? Geef dan voor 17:00 uw reservering door. Mocht u na die tijd willen reserveren voor dezelfde dag, bel ons dan even (0313-235000) om zeker te weten dat er nog plek is.

  '