Restaurant dichtbij Ellecom, romantisch

Doesburgse mosterdsoep

Bij Brasserie de Poort, gelegen in het hart van Doesburg, kun je heerlijk eten en drinken. Een van onze specialiteiten is de Doesburgse mosterdsoep, die niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan onze brasserie. Onze mosterdsoep is gemaakt van lokale ingrediënten en heeft een unieke smaak die typisch is voor de stad Doesburg.

 

Kom langs en ontdek zelf waarom onze mosterdsoep zo geliefd is bij onze gasten! Wij verwelkomen je graag bij Brasserie de Poort.


De geschiedenis van Doesburgse mosterdsoep

Doesburgse mosterdsoep is een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong vindt in de historische stad Doesburg. De soep staat bekend om zijn romige textuur en kruidige smaak dankzij de toevoeging van lokale mosterd, die afkomstig is van de Doesburgse mosterdfabriek. Deze fabriek heeft een lange geschiedenis in de stad en was in het verleden een belangrijke leverancier van mosterd voor Nederland en andere Europese landen.

Bij Brasserie de Poort hebben wij de traditie van de Doesburgse mosterdsoep voortgezet en bieden wij onze gasten de kans om deze heerlijke soep te proeven. Onze mosterdsoep is bereid met lokale ingrediënten, waardoor het de authentieke smaak van Doesburg heeft behouden. Bovendien is onze mosterdsoep op een creatieve manier op smaak gebracht. Hierdoor krijgt de soep naast de traditionele bereiding ook een modern tintje.

Restaurant Ellecom

De beste manier om Doesburgse mosterdsoep te serveren

Bij Brasserie de Poort weten we als geen ander hoe we onze Doesburgse mosterdsoep het beste kunnen serveren. Allereerst is het van belang dat de soep goed warm is, zodat je de unieke smaak en aroma’s ten volle kunt ervaren. Daarom serveren wij onze mosterdsoep altijd in een mooie, diepe kom die niet alleen praktisch is, maar ook bijdraagt aan de beleving van het gerecht.

 

Een belangrijk aspect van het serveren van mosterdsoep is de garnering. De juiste garnering zorgt niet alleen voor een mooie presentatie, maar voegt ook extra smaak en textuur toe aan de soep. Daarnaast serveren wij altijd een lekker stuk brood bij de soep, zoals vers gebakken zuurdesembrood of knapperig stokbrood.

 

Uiteraard past een goed glas wijn of een verfrissend biertje goed bij onze Doesburgse mosterdsoep. Wij adviseren bijvoorbeeld een frisse Sauvignon Blanc of een lekker Belgisch biertje zoals een blonde Leffe.


Probeer onze mosterdsoep vandaag nog!

Wij hopen dat je na het lezen van deze pagina enthousiast bent geworden om onze heerlijke Doesburgse mosterdsoep te proberen. Bij Brasserie de Poort bereiden wij met liefde en volgens traditioneel recept deze soep.

Onze verse ingrediënten en ambachtelijke werkwijze zorgen voor een unieke en volle smaak die je geproefd moet hebben. Bezoek ons binnenkort in het centrum van Doesburg en laat je verrassen door onze heerlijke gerechten en gastvrijheid. Graag tot ziens!

Kom gezellig langs

Reserveer nu

'

    Reserveert u voor vanavond? Geef dan voor 17:00 uw reservering door. Mocht u na die tijd willen reserveren voor dezelfde dag, bel ons dan even (0313-235000) om zeker te weten dat er nog plek is.

    '